Bruksanvisning: Hvordan bli kristen?

68549041_2374411249513546_3529224873945595904_n

Hver morgen har jeg laget meg en rutine hvor jeg prøver starte dagen med Gud og Bibelen. I skrivende stund har jeg klart å holde denne rutinen i over 220 dager. Ikke alltid om morgenen, med alltid i løpet av dagen. Du ser, vi er litt over 50 stykker fra menigheten som leser Bibelen på ett år gjennom en bibel-app. Nå er det blitt litt sånn at hvis jeg ikke har fått gjort det om morgenen, så tenker jeg på det helt til det er blitt gjort.  Bibel-appen finner du her

Bestill gjerne min bok; Å løpe ned fjellet, sammen med Gud her :)

I dag, etter å ha lest andakten og tekstene, kom en tanke opp i hodet jeg ikke klarte slippe helt. Alain, hvorfor lager du ikke en kort bruksanvisning på hvordan bli kristen? Også publiserer den på bloggen? Hvordan kan man lage en bruksanvisning på noe som er individuelt og så forskjellig fra person til person? Nesten umulig, tenkte jeg. Lag den utifra dine erfaringer. Dine erfaringer er gode nok, sa tanken. Den er grei. Hvis det går galt så skylder jeg bare på deg, tenkte jeg. Det skal jeg tåle, sa tanken.

Husk at dette bare er mine erfaringer. Ingen fasit eller leveregler. Som skrevet mange ganger. Jeg er bare en helt ordinær mann som skriver høyt om mine egne tanker og konklusjoner. Jeg prøver alltid å skrive ut ifra livet, og så inn i Bibelen.

Hør nå. Å bli kristen er ikke noe komplisert i det hele tatt. Vi er kanskje oppdratt i en kultur som sier at man må være sånn og slik. At du må gå der og se sånn ut. Det stemmer ikke i det hele tatt.

1. Kom som du er

Hvis du tror at du må endre deg for å bli kristen, så er ikke det sant. Du kan komme akkurat sånn som du er. Punktum. Joda, du har kanskje noen greier som ikke tåler solens lys, men andre har andre greier de også. Tro meg. Uansett hvor du er i livet. Hvordan det ser ut. Om du er så langt vekke fra Gud som du tror overhodet du kunne komme, så trenger du ikke endre noe som helst og du er alltid velkommen.

2. Å bli kristen handler i første omgang om tillit og tro. Det handler ikke om å være overbevist. Være 100% sikker. Det er et bevisst valg om å ha tillit til at Gud lever.

Jeg husker den andre gangen jeg ble kristen. Hele historien kommer i boken, men kort fortalt så opplevde jeg et ønske om å be for andre. Problemet var at eg ikke trodde på Gud lenger. Men jeg ville be. I min logikk så konkluderte jeg slik: Jeg må stole på at Gud finnes hvis jeg skal kunne be for andre.

3. Å bli kristen er en prosess

En reise som varer hele livet ut. Ikke forvent at livet endrer seg radikalt med en gang. Du har kanskje hørt om mennesker som har hatt sterke og radikale møter med Gud. Det er ikke normalen. I alle fall ikke i begynnelsen. Å bli kristen er som å gå inn en dør til et enormt slott med mange, mange rom. Ikke bare stå i gangen og se. Ta steget lenger inn og utforsk hele slottet. Litt etter litt vil du få erfare Gud, i din egen fart og på din egen måte.

4. Men, hva konkret må du gjøre?

Det finnes mange hundre innganger. Jeg anbefaler at du sier denne bønnen høyt med foldede hender eller håndflaten rettet opp mot himmelen.

Frelsesbønn

Gode Gud,
takk for at du elsker verden så høyt
at du sendte din sønn for å dø for oss.
Jesus, takk for at du tok bort all
min synd på korset og har gitt meg
evig liv.
Jeg tror på at du sto opp igjen og lever i dag.
Jeg vil være en etterfølger av deg.
Fyll meg med din hellige ånd!
Amen!

Gratulerer! Du er kristen! Velkommen i familien!

Var det, det, tenker du kanskje? Ja, du er nå kristen. Nå starter selve vandringen sammen med Gud.

Noen tips på veien videre:

 • Skaff deg en bibel eller last ned en bibel-app. Les litt i den hver dag.
 • Si ifra til en annen kristen at du har tatt i mot Kristus. Be hun/han be for deg
 • Lær deg å be og be gjerne om at Den Hellige Ånd blir din nye lærermester
 • Finn et felleskap! Trenger du hjelp, send meg en melding!
 • Finn lovsanger på Youtube eller Spotify som du liker
 • Lag deg selv en rutine hvor bare du og Gud kan bli bedre kjent
 • Når du er klar for det, bli døpt, hvis du ikke allerede er det
 • Meld deg på et Alpha-kurs (kristenopplæringskurs) når du er klar til å lære enda mer

Når du tviler, ønsker at Gud skal rettlede deg, trenger lære mer om Han eller hva som helst. Be om rettledning og svar.

Du ser, vi har en levende Gud som ønsker å vandre med deg. En Gud som elsker deg. Hadde han vist deg all sin kjærlighet til deg og den makt Han har på jord, med en gang, hadde du ikke kunnet tro på Han av egen fri vilje. Gud er så stor, at Han viser seg bare stykkvis og livets største skattejakt er kanskje å få et større og større bilde av hvem Han er. Du vil ha mange spørsmål og Han vil gi deg mange svar. Mitt største råd er at når du ikke forstår, ha tillit til Han. Be om svar og spør en annen kristen broder eller søster.

Hvis du syns denne bruksanvisningen ble kortere og enklere enn det du skulle tro, så kan jeg fortelle deg at det å bli kristen, ikke er komplisert. Det handler om tillit og tro på at Gud lever. At Han sendte sin sønn Jesus Kristus, som døde på korset for våre synder og vant over døden for å gi  oss evig liv. Hvorfor Han døde for våre synder? Fordi da kunne Han reetablere en levende relasjon med oss og sende oss Den Hellige Ånd.

Hvis du med denne teksten har tatt i mot Jesus, så er jeg så enormt glad på dine og Gud sine vegne. Dine, fordi du har startet på en livsendrende vandring som fører til masse kjærlighet og evig liv. På Gud sine vegne fordi jeg har fått kjenne på Han sin glede, når et av Han sine barn kommer hjem. Kan love deg at Han danser, jubler og gleder seg over deg.

Send meg gjerne en melding på Facebook hvis du har for første gang tatt i mot og ønsker at noen skal be for deg. Det skal være meg en sann glede!

Til slutt ønsker jeg å gi deg noen tekster fra Bibelen som du kan lese.

 • Lukas 24, 13-33 – Legg merke til at Jesus ikke viser hvem Han er før de har invitert Han inn
 • Markus 2, 1-5 – Legg merke til at Jesus sier: Da Jesus så deres tro, sa han til den lamme:»Sønn, syndene dine er tilgitt» Å vise tro i samfunnet betyr noe
 • Johannes 3, 16 – Gratulerer!
 • Efeserbrevet 5, 1-2 sammen med Johannes 13,34

Guds fred og gled deg i Herren. Du vet, Han som du nå har startet din vandring med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s