En preken om skam

Photo by Anna Tarazevich on Pexels.com

Et av de store privilegium til prester er at de uke etter uke får forkynne fra Bibelen om tema som de opplever Gud forteller dem, gjennom tekst og bønn. En av de største jobbene til dagens prester tror jeg er å forkynne Bibelen inn i vår tid, men også forkynne vår tid, inn i troen på Gud og Bibelen. På mange måter blir man derfor «tvunget» til å reflektere over emner man har tenkt mye på, eller ikke i det hele tatt. Man får ukentlig oppdage nye sider ved tro, Gud og mennesket. For et privilegium!

Forrige søndag fikk jeg tale i Varden kirke på Storhaug i Stavanger hvor jeg også har en liten jobb som ungdomsleder. 

Prekenteksten var Johannes 4:4-26, som er første del av fortellingen om dem samaritanske kvinnen som møter Jesus ved Jakobskilden.

Denne fortellingen har så utrolig mange fasetter og poenger man kan dra frem, men det som slo meg denne gang var hvor radikalt Jesus møter mennesker som opplever skam over det livet de lever eller har levd. Hvordan skam kan hindre oss i å etablere meningsfylte relasjoner. Tema for søndagens tale ble derfor sentrert rundt dette Jesus-møtet mellom den samaritanske kvinnen og Jesus, og hvordan Han setter henne fri fra skam.

På grunn av corona, ble hele gudstjenesten tatt opp. Legger derfor ut talen her på bloggen, så kan dere som ønsker det se den og høre mer om tema.

Guds fred,

A.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s