Fulle begre, tanker i Pinsen

pouring of water in black and white photo
Photo by Linnea Herner on Pexels.com

I morges, etter min daglige bibellesing, spratt denne teksten ned på papiret da jeg tenkte på hva man må kvitte seg med noe, hvis man skal lage plass til det viktigste.

Deler derfor denne smakebiten med dere og ønsker dere en fantastisk pinsehelg!

«Jeg ser for meg mennesker som går rundt og bærer på begre med væske i. De fleste begre er fylt til randen. Vi går rundt og skvulper litt her og skvulper litt der av denne væsken som består av alt det vi tror er viktig og verdifullt her i livet.

I stedet for å glede oss over det overfylte begeret vi har, går vi triste rundt og sutrer over den overfloden vi ikke klarer å bære og som renner mellom fingrene våres. Vi drømmer og ber om enda større begre, slik at vi kan bære enda mer.

Rett over hodene våre ser jeg Den Hellige Ånd som leter etter steder å hvile. Begre som Han kan ta bolig i. Idet vi søler og lager litt plass, prøver Han seg. Det fylles raskt opp igjen med ny væske. Vi heller væsken rett på hodet hans. Han slukner og blir skjøvet ut, renner over kanten. Han gir seg ikke. Han vil evig jakte etter et sted å hvile i ditt beger.

Dere ser, begrene er ikke laget for å bære denne væsken. De er laget for å bære ild. De er skapt for at de skal bære Den Hellige Ånd. Når begeret er fylt med ild, blir væsken til damp og vi kan fylle hele verden og omringe oss med velsignelser. Vi kan omringe oss med så mye mer væske enn vi noen gang hadde drømt om.

Men først må vi tømme ut våre begre og la Den Hellige Ånd ta bolig i oss.»

Husk full tank med DHÅ i pinsen!

AF

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s