Jakten på det perfekte

man person portrait autumn
Photo by Ikowh Babayev on Pexels.com

Har du noen gang tenkt over hvor behovet for å jage etter det perfekte kommer fra?

Aviser og magasiner skriver spaltemeter med hvordan bli slik eller se sånn ut. Artikler som vi sluker på jakt etter det perfekte idealet. Det perfekte huset. De perfekte klærne. Den perfekte familien. Alt dette mens vi leter etter den perfekte jobben, har den perfekte ferien hvor du kan ta de perfekte bildene, med filter.

Etter at du har jaget det perfekte lenge nok, kan det hende at du havner i den motsatte grop. Der du skal være perfekt, anti-perfekt. «Det skal i alle fall ikke se ut som om jeg streber etter at ting skal se perfekt ut!» Sånn kan det gå når man har havnet i hamsterhjulet.

Hvor kommer denne iboende lysten til å søke det perfekte fra?

Den seneste tiden har hele mitt syn på perfeksjonisme endret seg radikalt. Da jeg før kanskje smilte litt av mennesker som jaget det perfekte, føler jeg nå bare empati. Empati og kjærlighet. Hvorfor? Fordi jaget etter det perfekte er det mest naturlige i verden. Vi har bare misforstått hvor behovet kommer fra og hvordan få det tilfredstilt. I alle fall hvis du er kristen.

Det er egentlig ikke rart at vi søker etter det perfekte, fordi vi er skapt av Den perfekte. Vi er skapt av Den perfekte i Han sitt bilde. Vårt jag etter det perfekte er en dyptliggende lengsel etter å bli gjenforent med Gud. Vi kan aldri bli perfekte. Bare Han er perfekt ,men vi er perfekte i Han sine øyne. Når vi tror på den perfekte Skaperen og ser oss selv i Han sine øyne, så er vi perfekt, gjennom Han.

Du trenger ikke jage etter det perfekte. Du trenger bare jage etter Den perfekte. Bare da vil du se at du er perfekt i Han sine øyne.

1 Mosebok 1,27
«Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem.»

AF

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s