Sjamanen og Prinsessa: Beklager, vi vant ikke frem, men…

Skjermbilde 2019-05-03 14.35.41

Da har vi kommet til veis ende i sagaen om prinsessen og sjamanen. Selv om Cecilie og min klage er blitt avvist av både menighetsråd og biskop, har vi fått oppleve en overveldende mengde velsignelser, bønn og engasjement. Tusen takk for all støtten. Den har vært massiv og vi har følt oss veldig beskyttet i bønn og ånd.

Så, hva er status nå:

  • Biskopen vil ikke vurdere vår klage siden vi ikke er klageberettiget ifølge reglementet. Reglene sier: » Klageberettiget er, foruten de som har søkt om å få låne kirken, ethvert medlem av menighetsrådet samt andre med rettslig klageinteresse.»  Svar fra Biskop 
  • Menighetsrådet sier vi kan klage til biskopen. Svar fra menighetsråd

At biskop vil unngå å ta i saken for enhver pris, har jeg faktisk litt forståelse for. Det at biskopen har brukt tid på å undersøke om vi har klagerett eller ikke, i stedet for å se på selve klagen, sier meg at dette er en sak hun ikke ønsker på sitt bord. Alternativet ville nok vært å behandle klagen, kanskje gi oss medhold og dermed uttrykke sterk mistillit til menighetsråd og dialogprest. En situasjon hun garantert ikke ønsker.

Jeg er uansett skuffet over at biskopen ikke er villig til å behandle klagen. Som biskop har hun tilsynsmyndighet og kunne vurdert saken av egen fri vilje. Biskopen har en viktig stemme i Den Norske Kirke, men velger å ikke uttale seg om noe som engasjerer mange tusener. Personlig syns jeg det er litt pysete. Men å ikke ta i saken er kanskje det beste for kirken. Da skyver man bare ut flere kirkegjengere, i stedet for å rettlede prest og menighetsråd.

Skjermbilde 2019-04-14 22.20.44

Jeg er også litt skuffet over kirkedemokratiet, hvis man kan kalle det noe slikt. Hvis du ikke er medlem av menighetsrådet, så har du ingen klagerett på menighetsrådet. Så du må være medlem av styret for å klage på ditt eget styret. Litt bukken og havresekken. Forstå det den som kan.

Litt vanskelig å forstå kanskje, men Cecilie er folkevalgt inn i menighetsrådet ut høsten 2019. Hun måtte tre ut da St.Petri menighet og Domkirken menighet, ble slått sammen. Hun er faktisk valgt til å sitte og representere medlemmene i menighetsrådet til St. Petri menighet. Men hun hun får ikke klage.

Dette skulle ikke være en sånn sutre- og klagepost, selv om vi er skuffet. Hele prosessen har vært veldig positiv, utenom utfallet.

  • Vi opplever at mange kristne over hele landet bryr seg om kirken og hva som foregår der
  • Vi opplever at de aller fleste sin reaksjon er bønn
  • Vi har personlig opplevd bare velsignelser og gode ord
  • Vi opplever et kristenfolk som er i oppvåkning og som ønsker ta tilbake eierskapet av kristendommen og kirken

Før vi tok opp denne kampen, gikk jeg til nattverd og til bønn i IMI-kirken sitt bønnehus.

Min bønn var om jeg skulle ta denne kampen. Svaret var et sterkt og stort JA! Jeg spurte ikke hvorfor jeg skulle ta den. Da fortsetter jeg heller å stole på Han. At Hans vilje skjer. Kanskje Han sin intensjon aldri var at det skulle avlyses. Kanskje det er å bevisstgjøre kristne i Norge hva som skjer i Hans hus. Kanskje det er for å samle oss i bønn.

Kanskje er det, som jeg har skrevet om tidligere, for å vise oss at vi kan stå sammen med Han og se vekk fra våre uenigheter, når saken er stor nok. Hva Guds vilje er, er jeg trygg på at vi får oppleve siden. 

Kolosserne 4, 2-6:
«Vær utholdende i bønn, våk og be, med takk til Gud! Be også for oss, at Gud må åpne en dør for Ordet, så vi kan forkynne Kristi hemmelighet; for dens skyld sitter jeg nå i fengsel. Be om at jeg må få kunngjøre den slik som jeg skal. Vis forstand i omgang med dem som står utenfor, og kjøp den rette tid. Tal alltid vennlige ord, men la dem ha salt og kraft, så dere vet hvordan dere skal svare hver enkelt.»

Med denne bloggposten setter vi strek. Biskopen har invitert Cecilie og meg til et dialogmøte på mandag, for å høre våre synspunkter. Det vil uansett ikke endre noe på vedtaket.

Eneste måte å få arrangementet vurdert på nytt nå, er hvis et menighetsrådsmedlem eller Prinsessen selv klager på vedtaket.

Beklager at vi ikke har vunnet frem slik vi alle ønsket. Det har vært en vanskelig sak å argumentere mot, siden saken hele tiden har endret karakter. Det som ikke har endret seg, er den fantastiske støtten fra Han og dere.

Guds velsignelse til dere alle, også må vi ikke slutte å be for kirken, presteskapet og hverandre. Uenige kan vi være, men i Guds familie er vi alle.

Oppdatering:

15 mai 2019 bestemte biskop Anne-Lise Ådnøy og avlyse arrangementet. En av mine siste kommetarer finner dere her i Dagen.

AF

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s