Kirken inviterer til introduksjonskurs i sjamanisme

Skjermbilde 2019-04-04 16.13.45

Jeg har en drøm om en åndelig vekkelse i Den Norske Kirke. En drøm at flere skal tørre ta steget inn i Guds rom og ha en levende relasjon med Han og Guds familie. Sånn jeg skriver i 3 ting jeg ønsket at jeg visste som kristen.

Det sitter derfor langt inne å kritisere Den Norske Kirke. Den har nok utfordringer fra før og trenger ikke flere negative saker.

Jeg ble derfor sjokkert da jeg kom over et arrangement hvor kirken har invitert inn representanter og krefter som en stor del av Bibelen kjemper i mot.

Arrangementet er: The Princess and the Shaman i St. Petri Kirke. Forestillingen er av og med Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek.

I invitasjonen står det:

Shaman Durek er halvt norsk, men har aldri vært i Norge før. Det ville Prinsesse Märtha Louise gjøre noe med og derfor inviterte hun ham til å dele sin visdom her i nord.  Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek inviterer til en reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet. Disse kveldene kan det være du vil bli utfordret til å utvide horisonten og få noen verktøy med på veien så du kan komme dypere inn i en forståelse av hvem du er.

Hva er galt med det kan du nok spørre? Vet du hva en sjaman er?

«En sjaman er et menneske som, sammen med sin åndehjelper, drar på en sjelereise til en annen verden (åndeverdenen), for å bringe hjelp og/eller kraft med tilbake til denne verden, til gagn for alle/samfunnet.» Sjamanens reise går enten til oververdenen, til underverdenen eller til åndeverdenen i midten. (Kilde: Wikipedia)

For å vi vise litt hva sjaman Durek holder på med, så kan dere se dette fra Youtube:

 

Først trodde jeg at prinsessen og sjamanen hadde leid seg inn i kirken. Slike arrangementer skal godkjennes av menighetsråd, eventuelt kirkeverge og biskop. Jeg spurte derfor først kirkevergen, som jeg kjenner. Arrangementet har ikke havnet på hans sitt bord siden det er opp til Domkirken og St. Petri menighetsråd. Min fru og meg sendte derfor en henvendelse dit og fikk følgende svar:

«Hei Cecilie og Alain

Avgjørelsen om dette er avklart med prost og biskop, og deretter behandlet i menighetsrådet.

Under ser du vedtaket fra menighetsrådet.

27/19            FORESPØRSEL OM LEIE AV ST. PETRI KIRKE

Vedtak:

St. Petri kirke kan leies ut til temakvelden med samtale mellom Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek.

Det settes som krav at Silje Trym Mathiassen i sin innledning, setter temakvelden inn i en religions dialogisk sammenheng og som dermed rettferdiggjør at dette foregår i en kirke og ikke på et kulturhus.

Det presiseres at dette skal være en temakveld, ikke en forestilling. Det skal være en samtale om temaet, ikke en praktisering av sjamanisme og Nyåndelighet..

Med vennlig hilsen
Kamilla Eikeland Bergstrøm
Daglig leder»

Så dette arrangementet er ikke bare godtatt av menighetsråd men også godkjent av prost og biskop. Til min overraskelse så er prinsessen og sjamanen faktisk invitert av kirken gjennom dialogprest Silje Trym Mathiassen.

Skjermbilde 2019-04-07 14.58.12

Utfordring nr 1:
Å invitere inn okkultisme og sjamanisme inn i kirken er langt utenfor hva jeg mener er akseptabelt. Når store deler av Bibelen handler om kampen mot disse kreftene, så begriper jeg ikke hvordan kirkens øverste og menighet kan godkjenne dette.

Utfordring nr 2:
Dette pakkes inn som religionsdialog og temakveld. Sjamanisme er ingen religion som Durek selv sier. Det er lek med ånder/ underverden og siden det ikke er fra Den Hellige Ånd, så er det ånder vi ikke ønsker i kirken. At de får fremføre sin forestilling uten at noen har anledning til å korrigere eller gi motsvar er heller ingen dialog.

Utfordring nr 3:
Utenom i vedtaket til menighetsrådet og en i en kommentar fra Silje Trym Mathiassen på Facebook, står det ingen plass at det er en religionsdialog eller temakveld. Dette er akkurat samme forestilling som fremføres andre steder, men i kulturhus. I St. Petri kirke er det med en innledning av prest Mathiassen i tillegg. Invitasjonen til arrangementet på Facebook og hos billettselger, og informasjonen som menighetsrådet gir, stemmer ikke med hverandre. Her er det noen som blir villedet. 

Sånn det ser ut nå, så inviterer kirken til introduksjonskurs i sjamanisme og okkultisme til den nette sum av 595 NOK. Det syns jeg ikke er greit. Verken innhold eller prisen, hvis dette skulle vært en religionsdialog. At dette skjer i vår lokale menighet gjør det enda verre.

Jeg har stilt en del spørsmål til Silje Trym Mathiassen som hun ikke har besvart enda. Domkirken og St.Petri menighetsråd har ingen flere kommentarer utover vedtaket.

Da er mitt spørsmål til deg som er kristen. Er dette ok?

Min mening er et sterkt og stort nei!

Romerne 1:21-25

‘For enda de kjente Gud, æret eller takket de ham ikke som Gud. I stedet ble de tomme i sine tanker, og deres uforstandige hjerter ble formørket. Mens de ga seg ut for å være vise, ble de dårer. Og de byttet bort den uforgjengelige Guds herlighet mot et bilde, en avbildning av et forgjengelig menneske og av fugler og firbente dyr og krypdyr. Derfor overga også Gud dem i deres hjerters lyster til urenhet, til å vanære sine legemer seg imellom. De byttet bort Guds sannhet mot løgnen og æret og dyrket skapningen fremfor Skaperen, han som er lovprist i evighet. Amen. ‘


Oppdatering 5. April 2019 kl 10:00

Vi har sendt klage på menighetsrådsvedtaket på grunnlag at premissene for utleie ikke er fulgt. Jeg har fått beskjed om at det nå er over 5000 mennesker som ber for menigheten, kirken og for at dette arrangementet ikke skal finne sted.

Takk for alle velsignelsene og bønnene også om beskyttelse. La oss rette blikket mot Han i bønn at det kommer masse veldig bra ut av alt dette som lovpriser Han.

Oppdatering 5. April 2019 kl 13:00

Menighetsrådet skal behandle klage den 23 april.

Her er en oppdatering i ny bloggpost om hva som skjer

Guds fred,
Alain

6 kommentarer

 1. Du må få inn dette som leserinnlegg i avisene! Gjerne som åpent brev til Stavanger biskop. «En kan ikke tjene både Gud og Belial!»
  Jeg vil være med å be om Guds visdom for deg i denne saken.
  Og: Jeg velsigner deg i Jesu navn! Måtte du få frimodighet til å forfekte det som er sant og rett! Måtte du eie Kristi kjærlighet og gi den videre til andre! Måtte Den hellige ånd salve deg i kampen du nå går inn i!
  Sjekk også denne profetien: https://www.hiskingdomprophecy.com/hostilities/
  Hilsen Gunnar Gjevre, medlem av Hamar Bispedømmeråd

  • Tusen takk Gunnar. Jeg har nå henvendt meg til Stavanger Bispedømmeråd siden biskop og prost har faktisk godtatt dette arrangementet. Vet ikke helt om de har vært klar over hva de har sagt ja til, men dog. Ønsker deg Guds velsignelse og takker for bønn og gode ord. Guds fred! Alain Fassotte

 2. Jeg vil inderlig støtte deg og dette innlegget! For et stygt feilgrep av disse som skal ha ansvar for sin kirke og menighet! Jeg vet hva dette er, har erfart et «Ånd møter ånd «- møte med en sjaman på en alternativmesse, og det var ikke pent. Ondt.
  Når det er sagt, så er det for mange ukyndige i kirkens råd og utvalg til å ta slike viktige valg . Gud velsigne deg som har skrevet dette – og binder ondskapens åndehær fra deg i Jesu Kristi navn. Jesu velsignelse og beskyttelse være over deg .
  M.Mikkelsen. ( tidl. organist i DNK.)

  • Tusen takk Merete og er helt enig at dette er et stort feilgrep. Dette er ikke noe å leke med. Vi får be for menighet og de som har besluttet dette om at de må innse sine feil og avlyse. Guds fred over deg Merete

 3. Det er viktig å vera vaken i tider som desse. Vil gi vår støtte i kampen. Guds rike velsignelse!
  Helsing Eli og Kolbjørn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s