Nytt fokus

De fleste av mine faste følgerne har nok fått med seg at jeg har delt bloggen i 2. Delen som omhandler salg er flyttet til salgsbloggen hos mitt selskap, Sometier.

Årsaken er rimelig enkel. Jeg har et ønske om å skrive en mer personlig blogg her. Om den er verd følget, får du selv bedømme. Å skrive personlig under egent navn føles mer riktig enn å skape en ny blogg for den personlige bloggen, mens salgsbloggen ble skrevet under egent navn. Så derfor denne «skillsmissen».

Denne bloggen blir skrevet av et behov for å reflektere rundt opplevelser, tanker, verden, mennesker og mål.

Mange vil kanskje påstå at vi lever i en komplisert tid. Jeg vil heller påstå at vi befinner oss i en tid hvor mangel på samtale og refleksjon kompliserer verden vi lever i.

Å være mann i 2018 tror jeg kan oppleves som en ensom affære. Ikke nødvendigvis i form av mangel på venner eller sosiale sammenkomster. Men i form av mangel på arenaer hvor man kan sette seg ned og diskutere familie, verden og livet uten polemikk.

three person holding smartphones
Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Sosiale medier er dessverre gått fra en sosial diskusjonsarena til kamparena hvor alt er lov. Hvor det å lytte, veie argumenter, innhente synspunkter og fakta er blitt kastet i søpla fordi det viktigste er kampen, konfrontasjonen og trollingen.

Å være et tenkende menneske i 2018 er ikke lett hvis man ønsker dele sine tanker. Tilsynelatende finnes det et ønske der ute om alt skal tolkes i verste mening og er en personlig fornærmelse hvis man ikke er enig. Jeg tror at flere og flere velger å holde kjeft. At vi holder kjeft er muligens det farligste vi kan gjøre. Både for verden og oss selv. Vi må for all del ikke gå vekk fra det tenkende, reflekterende og kritiske menneske.

Så hva skal en hvit kristen mann på 42 år, født i verdens rikeste og lykkeligste land, skrive om? Kanskje om det som som ikke er så overfladisk, umiddelbart, men fortsatt viktig. I alle fall for meg. Det som avisene, magasinene og bloggene ikke skriver om siden det ikke genererer klikk. Observasjoner om hvordan vi omtaler og behandler hverandre? Om det som kan skape en bevissthet på hvorfor samfunnet er slikt det er. Om alt det som er med å forme oss som mennesker. Om det å etterstrebe det å bli et bedre mennesker?

…og en eller annen løpetur :)

Velkommen til det nye fokuset til bloggen. Håper du finner noe verdi her.

 

Alain

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s