Gründerliv: 2015 ble gründeren sitt år

Så er året 2015 på hell og det er på tide å skrive en kort oppsummering. På bloggen har det vært et rolig år. Kombinasjonen full hverdag og ting må litt på avstand før man skriver om det, er nok hovedårsak. På den andre siden har bloggen engasjert, nådd ut til media, fine lesere og skapt kunder. KPIer som jeg setter pris på men ikke måler

2015 er preget av at jeg tok steget fullt ut som gründer. Noe som jeg absolutt ikke angrer på, men det er i 2016 at det må leveres.

2016 blir et utvikling- og lanserings år for Dappd. Fra januar dypdykker Dappd-teamet ned i design og koder, mens jeg jobber med avtaler og investorer. Vi har allerede flere på plass men ikke i mål enda. Så hvis du er investor og ønsker informasjon, er det bare å ta kontakt. Tenkt overskriften i Finansavisen: Fant drømmeinvesteringen gjennom en blogg!

Dere har garantert en drøss med slike bloggposter å lese i dag, så jeg har rett og slett laget: Topp 10 høydare i 2015

Oslo 13.10.2015. Pitching of Dappd at 657 during Oslo Innovation Week 2015. Photo: Gorm K. Gaare

Oslo 13.10.2015. Pitching of Dappd at 657 during Oslo Innovation Week 2015. Photo: Gorm K. Gaare

 1. Vi kom til semi-finalen under Oslo Innovation Week med Dappd. Utrolig moro og lærerikt. Hvorfor denne bare kommer på tiendeplass er nok at jeg hater å ikke vinne. Selv om jeg er glad for den høye plasseringen, så kjenner jeg enda på, dette skulle jeg dratt helt i mål.
 1. Å flytte inn på gründerhuset Mess&Order. Å være gründer kan bli ensomt. Selv om vi er 4 i Dappd, så sitter 3 i Oslo og jeg i Oljebyen. Da er det svært nyttig å finne et arbeidskollektiv hvor man finner likesinnede gründere. Det fant jeg på Mess&Order.
 1. Selfie med ministeren

  Selfie med ministeren

  Besøk av arbeid og sosialminister Robert Eriksson. I 2015 var det som kjent valgkamp. Robert Eriksson valgte å besøke Dappd i Stavanger, uten presse, for å høre om Dappd. Det setter jeg umåtelig stor pris på, selv om vi politisk er langt fra hverandre.

 1. Å bli intervjuet vedr statsbudsjettet direkte på TV2 må nok også under kategorien høydare. Hvorfor? Fordi det betyr vel at man har fått en stemme som betyr noe og gründere trenger flere stemmer.
 1. Å få blogge på HansPetter.info er også noe jeg husker godt fra 2015. Jeg har stor respekt for Hans Petter og for oss som er så heldige å få møte han, så kan jeg bekrefte at han er en raus og kunnskapsrik type som jeg betrakter som en venn. Derfor var det en ære når han spurte om jeg ville gjesteblogge.
 1. Fra Dagens Næringsliv

  Fra Dagens Næringsliv

  At Dagens Næringsliv og DN Gründer skriver om Dappd er et absolutt høydepunkt. Hvis høflig betyr relevant og ikke plagsom, så har de rett. Link: DN Gründer

 1. At Hans-Petter skriver på egen blogg at Dappd kan være 1 av 6 selskap som kan redde Norske medier er en fjær i hatten som vi er veldig stolte av. At saken ble brakt videre av Journalisten.no og medier24.com et jo bare enda morsommere. Her er orginalen: Kan norsk teknologi redde norske mediehus?
 1. IMG_2156Støtten fra Innovasjon Norge på 560 000 NOK er et absolutt høydepunkt. Det er som om staten sier: Det Dappd holder på med er så viktig for landets utvikling at vi ønsker støtte dere en del av veien.” Pengene betyr mye men bekreftelsen betyr mer. Takk Innovasjon Norge!
 1. At Jonas, Jørn-Tore og Bård i SandeFredin AS syns at min opprinnelige ide var så god at de hoppet ombord og ville seile med meg resten av veien, er stort. SandeFredin var de første jeg gikk til av den enkle årsaken: De er de beste innen design og teknologi, pluss at har den rette innstillingen til digitale løsninger.

 

 1. GründerÅ ta skrittet fullt ut som gründer må komme på førsteplass. Ingenting over hadde skjedd hvis dette valget ikke hadde blitt tatt. Jeg kunne tatt det trygge valget med å ta enda en fast jobb. I dag er jeg veldig glad for jeg valgte det usikkre. Håper jeg fortsatt er det i 2016.

 

 

Takk for det gamle og godt nytt år.

Alain

Kategorier:Salg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: