Gründer

Gründerliv: Opp og stå!

Da er et nytt eventyr på gang som jeg ønsker dele med dere. Etter å ha vært borte fra entreprenørskapet i 10 år, er jeg kommet ut igjen som 100 % gründer.

Jeg skal ikke bli sånn «meg selv» AS, men den type gründer som skal bygge noe nytt og uventet. Det er ikke noe galt med «meg selv» ASer heller. Å være gründer er krevende, spesielt for de som er alene. Hadde du spurt meg for 10 eller 2 år siden, så ville jeg sagt at jeg aldri ville blitt gründer igjen. Sist gang jeg var gründer, startet jeg 2 selskaper hvor en ble solgt og en ble avviklet. Det var utrolig lærerikt, krevende og koster blod, svette, tårer, latter og masse smil.

Så hva har endret seg?

Vel, jeg har blitt litt eldre og litt mer erfaren. Dette i kombinasjon av en sterk indre stemme som sier: «Alain, dette bare må du prøve! Du kommer til å angre hvis ikke!» Jeg er dessverre og heldigvis av den typen som heller vil mislykke, enn å angre. Anger varer så mye lenger.

Nå har jeg «kjøpt» meg litt tid til å satse. Jeg vil fortsatt leie meg selv ut som konsulent og foredragsholder for å holde meg oppdatert og forbli aktuell. Jeg brenner forstatt for salg og kommunikasjon, og deler gjerne min kompetanse og erfaring med andre. Å være konsulent er også en fin fin måte å spe på en relativ slapp gründerlønn.

Bloggen?

Bloggen vil derfor bli preget av den nye hverdagen jeg befinner meg i. Den vil handle om det å starte for seg selv, mine opplevelser på veien og de utfordringene jeg møter. Litt som jakten på drømmejobben, skal denne serien handle om prosessen en gründer må igjennom. Selve produktet og tjenesten som vi skal utvikle, vil ha sin egen blogg på bedriftssidene. Salg, digitale medier og markedsføring er jo en sentral del av det å starte opp fra bunnen av. Derfor vil det alltid være rom disse temaene også.

SometierSummer

Det kjære barn har et navn!

Selskapet jeg har etablert heter Sometier AS. Navnet betyr ingenting og ganske mye. «Some» kan stå for Sosiale media. «Tier» kan stå for 10´er eller 1/3.

Min tolkning av navnet er som følgende: «Metier» betyr yrke eller mesterfag på fransk og engelsk. «So» står for social. Altså handler navnet om å være sosialt bevist/anlagt mens man strekker seg etter å være (digital)mester i sitt fag og marked. Kanskje ikke så åpenbart, men jeg liker det.

Det må være DDG!?

Min gode venninne Cecilie TS skriver, «Gjør mer av det du tror på. Tro mer på hva du gjør!» Jeg tror på 3 ting for at en bedrift skal lykkes i dagens virkelighet.

  • Det må være digitalt
  • Jeg elsker ting som forbedrer det eksisterende, derfor må det være disruptivt
  • Hvis man anerkjenner de to første og ser ut av vinduet, så er markedet i dag globalt

Altså DDG. Ambisiøst? Som det holder, men hvorfor skal man ikke være det? Hvorfor skal man begrense seg selv når man vil skape noe nytt som vil føre til skattekroner, arbeidsplasser og noe å leve av etter oljen?

Veien så langt!

IMG_1741Selskapet er etablert og Sometier har fått sitt offisielle fødselsnummer. Å ordne dette digitalt gjennom Altinn var ingen problem. Utfordringen var banken. Banken, men all sin teknologi, er utrolig analogt anlagt når man skal starte et nytt kundeforhold. Fysisk signatur er hvis mer verd enn elektronisk signatur. Siden jeg er utlending, altså Belgisk statsborger, er det enda vanskeligere. Jeg ble først bedt om å møte opp i banken med pass, noe som viste seg å ikke være bra nok. De ville også ha førerkort, pluss ligning eller skattekort for å bevise mitt personnummer. Jeg logget inn på Altinn mens jeg var i banken og ba dem hente ut de dokumentene de trengte. Å være utenlandsk nordmann i Norge, er ikke alltid lett.

Hjemmeside og e-post er oppe og innholdet er under utvikling. Hjemmesiden er primært bygget som en blogg, og det av strategiske årsaker. En hjemmeside uten jevnlig nytt innhold blir fort et E-museum. Det skal ikke www.sometier.no være.

foto:mess&order

foto:mess&order

Sometier har etablert seg midt i hjerte av gründerløkka i Stavanger. Sist jeg var gründer, ble det veldig ensomt inne på cellekontoret. Heldigvis har verden utviklet seg og plasser som gründerhuset Mess&Order har blitt skapt. Her er det energien man trenger for å gå i motvind opp entreprenørtrappen.

Logo og alt det der er under utvikling. Forretningside og hva som skjer, vil jeg skrive om senere. I neste bloggpost, skal jeg skrive litt om forskjellen mellom det å etablere seg i 2015 i forhold til sist jeg startet opp for meg selv, i 2003.

Kryss fingrene også heier vi på hverandre! Da er det bare å åpne champagnen og ferie at vi er i gang med drømmen!

Alain

Kategorier:Grunderliv

Tagged as: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: