Alain Fassotte i drømmejobben

En leder søker jobb -Epilogen

Alain Fassotte i drømmejobben

I dag har jeg vært i drømmejobben hos Creuna i en måned.

Om det lever opp til forventningene? Absolutt!

I Creuna så er det så mange kunnskapsrike mennesker at jeg av og til føler meg litt ”dum”. Jeg føler jeg starter på nivå 0 mens de fleste av mine kollegaer er på nivå 10.

Dette er absolutt ikke negativt. Jeg tror også at jeg har en del kunnskap Creuna  drar nytte av. I Creuna er det stor plass for å lære og utvikle seg. En verdi jeg setter veldig høyt og en av årsakene til at jeg valgte nettopp dem.

Tilbakemeldingene den siste måneden har vært overveldende og jeg har ydmykt innsett at dette prosjektet har nådd lengre og fått større betydning en forventet. -Også for mange av mine lesere.

Å bli kontaktet av fremmende mennesker som sier takk for hjelpen. Som takker for inspirasjonen og at de på grunn av meg, har valgt å søke etter sin drømmejobb, er utrolig flatterende og noe jeg absolutt ikke hadde ventet.

Hvis du er en som leter etter drømmejobben, så heier jeg på deg!

Jeg er blitt kontaktet av over 20 personer som ønsker en kopp kaffe eller en digital samtale for å høre om mine erfaringer og tips. Jeg deler gjerne, men minner dem om at dette er mine erfaringer og ikke mer verd enn det.

Flere har sagt at dette prosjektet har vært utrolig modig. Kanskje er det det. For meg føltes det som stagediving uten å vite om noen ville ta imot. Ja, jeg var nervøs, usikker og på kanten av min komfortsone. –Men det var et bevist og kalkulert valg.

Jeg har i etterkant oppdaget noe som har hatt stor betydning for valget mitt, som jeg ikke besvist innså før etterpå.

Jeg hadde ikke noe valg!

Når jeg bestemte meg for å finne ny jobb, så fant jeg den ikke. Den sto ikke i avisene, den sto ikke på jobbportalene, den var ikke hos rekrutteringsbyråene.

Det hendte en sjelden gang at jeg fant en stillingsbeskrivelse og arbeidsoppgaver som kunne passe, men i ærlighetens navn, er dette ikke så veldig interessant. Det er sekundært.

Årsaken er enkel. Mitt arbeid er en del av min identitet. Arbeidet er en stor del av den jeg er. Som eksistensialisten, så er jeg mine handlinger. Det er det som driver meg, engasjerer meg og som gjør at jeg klarer skape resultater.

Det handler om personlighet og verdi først. Oppgaver og rolle sekundært.

Når det synlige jobbmarkedet er like identitetsløse, masseprodusert og verdiløse som en forenklet selvangivelsen, hadde jeg ikke noe valg.

Jeg måtte finne drømmejobben selv.

Jeg har stor forståelse for at bedrifter bruker rekrutteringsselskaper, masseproduserte annonser og jobbportaler. Det jeg håper de er bevist på, er at disse sjeldent representerer bedrifts verdier og personlighet. Det kan gjøre det, men det ser vi ikke ofte.

Det er sanne verdier og genuin personlighet som er tiltrekkende, ikke goder, rolle og oppgaver.

Jeg har aldri drevet med reklame på bloggen, så dette er et unntak. Årsaken er fordi det berører direkte hvordan bedrifter rekrutterer og hvordan det moderne arbeidsmarkedet fungerer.

Vi i Creuna skal holde 2 gratis frokostseminar om Employer Branding i Stavanger den 12 og i Oslo den 19 september. Mer informasjon og påmelding finner dere her: Employer Branding. Anbefaler også min kollega Julie sin bloggpost om tema.

Jeg ønsker med denne bloggposten å avslutte jobb-kapittelet.

Fra nå av skal det igjen skrives om faget som jeg brenner sånn for. Jeg vet at mange av dere har fulgt denne bloggen på grunn av jobbjakten og ikke på grunn av salg og markedsføring.

Dere er hjertelig velkommen til å følge med videre. Hvis dere mot formodning velger å gå andre veier, har dere min fulle forståelse. Dette er en fagblogg og er ikke interessant for alle.

Jeg ønsker uansett å takke deg for å ha lest, likt, delt og kommentert. Jakten på drømmejobben hadde vært mindre spennende uten dere. Takk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s