Dag 98 – Creuna ble drømmejobben!

Creuna ble drømmejobbenNå har jeg plaget nysgjerrigheten deres lenge nok!

Jeg er utrolig stolt over å kunne meddele at jeg på mandag startet i drømmejobben min som Director of Sales i Creuna AS, med hovedansvar for Vestlandet.

Creuna er Nordens ledende digitale byrå med over 330 fantastiske kunnskapsrike og kreative mennesker.

Å få lov å være deres utenriksminister er en drøm og en ære i seg selv. Å få jobbe med disse flinke menneskene er en utrolig inspirasjon som gir trygghet, stolthet og engasjement. Dette kunne ikke blitt bedre.

Det ble et sosialt media eventyr!

Det var en gang en CEO i Nordens ledende digitale byrå som småkjedet seg en søndags kveld. Hva skal man gjøre, hva skal man gjøre? – tenkte han. Jo! Man gjør det alle merkevarebeviste mennesker gjør, man Googler seg selv!

Jeg fant, jeg fant! – ropte CEOen. La oss kalle han Gaute Engbakk :) I sitt Google-søk, fant han en blogg skrevet av en fyr, som leter etter drømmejobben og som hadde sitert Gaute i Kampanje. Slik kan det gjøres, slik kan det gjøres.

Jeg fant det vi leter etter, tenkte Gaute. -men det ser ut til å være for sent.

Slike muligheter kan man ikke la gå fra seg, tenkte kanskje Gaute. Profilen er jo perfekt. Gaute sender en e-post. Det var søndag og klokken var 21.22.

På den andre siden av internettet satt jeg. Småspent over telefonen som skulle komme på mandag og som skulle fortelle meg at jeg hadde fått drømmejobben, eller det jeg trodde var drømmejobben. Jobben jeg hadde vært i 3 intervjuer til og avklaringen var rett rundt hjørnet.

Gaute sendte en mail med tittelen: Bli kjent. Jeg svarte: JA! -denne mailen snudde alt på hode, og takk for det.

Hvordan historien utviklet seg videre ble skrevet i forrige blogginnlegg. Nå sitter jeg på Creunas Oslo-kontoret og smiler mens jeg er under opplæring. I morgen får jeg lov å lære litt vekk tilbake med et foredrag om hvordan lykkes med salg.

Selgeren i Adressa

Som dere kanskje leste i Adressa, så fikk jeg 72 jobbforespørsler på grunn av åpenheten, sosiale media og bloggingen. Bare 2 av disse var offentlig utlyst.

Disse mulighetene hadde aldri vært tilstede uten sosiale media. Hvis dere har vært i tvil, så har dere beviset her. Jeg fant drømmejobben.

Det har vært en utrolig reise hvor menneskene jeg har truffet både digitalt og analogt, har generøst støttet opp og applaudert prosjektet. Takk! Dere har vært en fantastisk støtte og jeg er evig takknemlig.

Hvorfor Creuna?

Årsaken til at Creuna er drømmejobben, er fordi vi deler de samme verdiene og fordi Gaute er så modig at han tar muligheter, når de ligger foran han. Slike sjefer vil jeg jobbe med.

Creuna var dessuten det eneste selskapet hvor jeg kunne sette JA på alle 11 punktene jeg hadde satt opp i jakten på drømmejobben.

At dette var én av bedriftene flere bedriftsledere i regionen etterspurte, er en kjempe bonus.

Min 11 punkts liste fra dag 3 – Drømmejobben

 1. Hvor man får utvikle mennesker. (Internt og/eller eksternt)
 2. Hvor man får skape resultater sammen, og gjennom andre.
 3. Hvor det er, eller ønsker å være, åpenhet.
 4. Hvor det er fokus på innovasjon, (egen)utvikling og kunnskap.
 5. Hvor de ønsker en “utenriksminister” for selskapet.
 6. Hvor man for lov å være generasjon “Y”
 7. Hvor arbeid er en handling og ikke ett sted.
 8. Hvor det er, eller ønsker å være, struktur og prosess.
 9. Hvor man får sette positive spor. (Beklager igjen tyveriet HP!)
 10. Hvor man er opptatt av å lage butikk.
 11. En bedrift som tar sosiale medier på alvor!

Helt ærlig, trodde jeg aldri jeg skulle finne et selskap hvor jeg kunne krysse av JA på alle disse punktene. Det var en drøm jeg hadde og drømmer skal man ha når man leter etter drømmejobben.

En bekjent av meg sa i starten av dette prosjektet: «Du søker jo ikke etter en jobb Alain, du gjør omvendt. Du får jobbene til å søke deg.» Ja, kanskje det sa jeg. Mitt råd til andre som leser dette er, at det går faktisk ann å være litt Ole Brum og si: «Ja takk, begge deler og tro på at åpenhet vinner.»

Gaute sa kanskje «Jeg fant, jeg fant!» i dette eventyret.

Jeg sier «Vi vant, vi vant!» -for vi leter alltid etter vinn-vinn situasjoner og det tror jeg ,med hånden på hjerte, at vi har klart her.

Snipp, snapp, snute. Så var jobbjakten ute.

15 kommentarer om “Dag 98 – Creuna ble drømmejobben!

 1. Så bra, Alain!
  Veldig glad på dine vegne, og ønsker deg lykke til videre i drømmejobben.
  Gratulerer til Creuna for godt valg og til deg for vellykke #SoMe-eventyr :)

  Adresseavisen er på vei i posten!

 2. Gratulerer Alain – du har vist oss at verden er åpnere og rausere i praksis – takk for at du frontet dette!
  Så gleder jeg meg til en kaffekopp med «The Director of Sales i Creuna AS :-)

 3. Dette er deg SÅ vel unt, Alain – for motet ditt, ærligheten, åpenheten og gutsen du har vist i denne prosessen! Jeg har etterlyst bedrifter som virkelig skjønner at hvordan man kan bruke sosiale medier på en god måte til å rekruttere de beste kandidatene, og selv om dette nok er mest på din kappe, fremfor på Creunas, så viser det likevel at Creuna er er et selskap som tør forsøke nye ting. Tør gå egne veier. Jeg gleder meg til å se resulatene dere skal skape sammen fremover – jeg er sikker på at dere er hverandre en god match! Heldige Creuna, og heldige deg – men aller mest; heldige Creuna! :)

  • Tusen takk for overveldende ord Astrid. Setter utrolig stor pris på deg og dine fine ord. Creuna var den typen bedrift jeg var ute etter og det er de digitale mediene som har knyttet oss sammen.

   Nå står det utrolig mye kjekt arbeid fremover og er utrolig stolt å kunne bære Creuna fanen og representere disse flinke og kreative folkene.

   Mellom oss :) Det er en fantastisk energi og fokus på å levere best mulig for kunde her. Du er alltid velkommen på en kopp kaffe i Oslo eller Stavanger.

 4. Hei Alain, så utrolig gøy å lese hvordan dette gikk!

  I denne fantastiske historien, så er jeg kanskje aller mest fascinert av hvor sterkt og tydelig du er styrt av verdiene dine. Det er til stor inspirasjon på mange felt i livet. Tusen takk.

  Gratulerer så mye, ønsker deg all mulig lykke til på veien videre.

 5. Hei Alain,

  «Chapeau» til deg. Har følt deg stort sett siden jeg har flyttet til Stavanger (det er ikke så vanskelig .. du er jo ganske synlig i Stavanger Markedsføring happenings) og dette med Creuna er rett og slett imponerende. Fantastisk eventyr! Fantastisk fortelling ! og for et engasjement ! Det er kjekt å se at det faktisk virkelig kan skje . Lykke til .. Du hører nok fra meg ganske snart. :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s