Dag 63 – En leder søker jobb – Åpenhet vinner!

På vei til nye eventyr!
På vei til nye eventyr!

Det har vært stille på denne bloggen en stund nå. Årsaken er ikke at det ikke skjer noe, tvert i mot. Årsaken er at det skjer noe nytt hele tiden. Bloggposten blir utdatert før den er ferdigskrevet.

For litt over en uke siden var alt klart. Siste intervju i det som var drømmejobben var gjennomført. Hadde det kommet en telefon den fredagen, kunne alt vært annerledes. Det gjorde den heldigvis ikke.

Alt dette ble «ødelagt» av en mail søndags kveld. Da kom jobben jeg har lett etter hele tiden i en e-post. Den virkelige drømmejobben! Jeg hadde nok inngått en del kompromisser i jakten på drømmejobben. Begynte å tenke at den perfekte drømmejobben kanskje ikke eksisterer. Nå sto drømmejobben rett foran nesen min. Jeg kunne lukte og føle den, men alt var usikkert.

Sommerfest hos Valen-Utvik
Sommerfest hos Valen-Utvik

Med en følelse av iver, engasjement og spenning, dro jeg til Tigerstaden på torsdag for en samtale. Reisen var planlagt siden den generøse Astrid og Glenn Valen-Utvik som driver selskapet Valen-Utvik hadde invitert en hel fantastisk gjeng til sin årlige sommerfest, #CampVU2013

Mitt første Oslo-fly ble kansellert. Under hele turen lå spenningen om at jeg ikke skulle rekke møte. Jeg fikk 2 minutter på hotellrommet for å kaste fra meg bagasjen, for så å hoppe inn i en taxi, på vei ut i det ukjente.

Selskapet kjente jeg, men det var det. Hvor dette eventyret ville ende, hadde jeg ingen anelse om. Heldigvis kom jeg 5 min før møte og fikk en dobbel espresso av resepsjonisten. Takk.

Det jeg trodde skulle være en samtale og en kopp kaffe, viste seg å være et møte med 3 personer fra toppledelsen. Under hele møte kjente jeg at hele kroppen ropte: JA, dette MÅ vi få til!

Både innhold, verdier, profil og kultur stemmer. Dette samtidig som at produktene er midt i blinken for markedet og representerer mye av det jeg tror på. Alt klaffet, men absolutt ingenting avklart. Møte ble avsluttet med en kort omvisning. Så sto jeg der ute på gata og lurte, hva skjer nå?

Heldigvis hadde jeg avtalt et møte med gründeren Ingvild Moen i Resonate AS. Å sitte på et hotellrom og bare la tankene spinne, ville vært tortur. Ingvild og jeg skulle på samme sommerfest og hadde avtalt en kopp kaffe og en liten prat før vi skulle ta båten over.

Uten at hun vet det, så ble hun min reddende engel den ettermiddagen. Mobilen ble sjekket hvert minutt og følelsen kan best beskrives som når man venter på en telefon fra noen man er nyforelsket i. Da var det godt å prate om andre ting.

Sommerfesten ble et kjærkommet avbrekk fra tankene som svirret i hode mitt. Jeg prøvde virkelig å tenke på annet, men det gikk ikke særlig godt. Hvor ville dette ende? Hele festen ble litt sånn ut av seg selv opplevelse. Ville det komme en telefon eller en SMS?

Kl. 22.22 kom meldingen jeg hadde ventet på. Nytt møte kl. 9.00 neste morgen hos en rådgiver som skulle foreta et dybdeintervju. Gikk raskt over til Cola, for å si det slik. Selv om sommerfesten var veldig hyggelig og vi hadde det helt topp, kunne jeg ikke tenke på annet. Kan dette gå?

Småsliten etter en lang og urolig natt, mye på grunn av den nærliggende nattklubben som var glad i å spille høy DONK DONK musikk til klokken 4, møtte jeg opp hos rådgiveren. Heldigvis var alt 30 min forsinket, slik at kaffen fikk gjort jobben sin. Intervjuet var svært interessant, siden han var mer opptatt av personligheten og oppveksten min, enn det vanlige. De ønsket vite hvem jeg er, i stede for hva jeg kan. Personlighet først! Ikke sant?

Hjemturen var selvfølgelig fylt med mange tanker. Hodet begynte å leve seg inn i oppgavene. Jeg begynte å visualisere hvordan det ville bli, hvis jeg fikk jobben. Startet raskt å lage en markedsanalyse, konkurranseanalyse, salgsplan og salgsstrategi. Utenom husmaling, var hodet mitt der. Heldigvis var jeg alene denne helgen og ikke trengte ta for mye hensyn til familien. Jeg var mildt sagt fraværende.

Nå har vi mailet frem og tilbake og kommet til enighet at dette ønsker vi å få til. Dette er kanskje skuffende, men hvem den nye arbeidsgiveren er og hvordan historien gikk seg til, er et eventyr som skal fortelles når vi begge er klare. Det lille jeg kan fortelle er at det er innen kommunikasjon, salg og selvfølgelig noe digitalt.

Det blir en fortelling om hvordan åpenhet skaper vinn-vinn situasjoner og nye unike muligheter. Det er et sosialt media eventyr hvor de som våger, kan oppnå uante resultater som lukkede prosesser aldri kan oppnå.

Dette er bare første kapittel av eventyret. Gleder meg til resten av den lange reisen vi skal ta sammen. Det er fortsatt noen løse tråder, men enigheten om at dette vil vi begge få til, er nok. Hvor den fører, vet jeg ikke. Det eneste jeg vet at det vil gå svært bra og at denne reisen må og vil jeg ta, helt ut.

Jeg anser meg selv derfor som ikke ledig i arbeidsmarkedet lenger. Jeg har funnet drømmejobben!

En kommentar om “Dag 63 – En leder søker jobb – Åpenhet vinner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s