Dag 42 – En leder søker jobb: Ikke alt som lykkes!

Community-Manager

Nå ser det ut til at dette prosjektet nærmer seg en sluttfase.

Mållinjen er ikke langt unna, men kjenner litt på usikkerheten om man vinner eller ikke.

Er det en ting jeg har lært, så er man ikke i mål før man ER i mål. Bare da ser man resultatet.

Denne ventingen er noe av det verste jeg vet. Kanskje en av årsakene til at jeg har lykkes som selger, er at jeg alltid jobber hard for å få en avklaring. Dessverre kan man ikke styre denne prosessen på samme måte som kjøpsprosessen. Man må rett å slett bare smøre seg med litt tålmodighet. Ikke min sterkeste side.

I det siste har jeg brukt en del tid på å sile ut hvilke tilbud jeg ønsker gå videre med og hvilke jeg sier nei til. Dette har vært en ganske enkel prosess for å være helt ærlig. Man kjenner fort hva man blir begeistret av og hva som «bare» er en jobb. Sikkert spennende for mange, men ikke for meg.

Livet er for kort til å bare jobbe for ”føda”.

Det var inntil i går  to soleklare kandidater til drømmejobben. I går kom en tredje interessant mulighet seilende inn. Alle 3 jobbene har veldig ulik karakter. De er alle innen salg, markedsføring eller ledelse. Alle 3 er i større selskaper og er synlige roller både internt og eksternt. Ulikhetene ligger i at den ene er veldig salgsledelse fokusert, den andre er forretningsutvikling- og kommunikasjonsfokusert og den tredje er en ekstremt synlig salgsrolle.

Heldigvis for meg, så kommer tilfeldigvis avklaringene i ønsket prioritert rekkefølge. Jeg kunne tenkt meg alle 3 jobbene. Det er alle drømmejobber, men det blir enklere å velge siden ønske nr. 1 blir avklart først, så nr. 2 og nr. 3 til slutt.

Ikke alt som lykkes!

I starten av dette prosjektet, hadde jeg som mål å kontakte 6 utvalgte bedrifter for å selge inn noen ideer og lage min egen drømmejobb. Som jeg skrev på dag 33, har dette ikke vært helt vellykket.

Det finnes mange årsaker til det. De fleste årsakene vil nok peke i min egen retning. I starten av prosjektet, kokte det både på jobb, utrolig mange jobbhenvendelser og et travelt familieliv. Jeg måtte prioritere. Jeg føler at denne delen av prosjektet ble litt tilsidesatt når jeg møtte litt motstand, tidspress eller ikke fikk den responsen jeg håpet på.

Jeg prioriterte rett og slett å forfølge de mer konkrete jobbmulighetene. Jeg hadde også undervurdert hvor mye tid denne delen av prosjektet ville ta.

Så hva skjedde med disse 6 bedriftene? – En kort oppsummering.

  • En bedriftsleder svarte aldri på mine henvendelser. Verken på mail eller telefon. Det ble sendt 3 mail og lagt igjen 6 beskjeder på telefonsvareren. Målet med denne bedriften var å løfte hele deres salgsorganisasjon og synligjøre hele bedriften ut i markedet. Dette er et fantastisk selskap med store muligheter. Synd at de ikke utforsker mulighetene når de banker på døren.
  • Fire av konsernene ønsker heller leie meg inn som konsulent, enn å ansatte meg. En helt ærlig sak, men jeg sitter igjen med følelsen at de ikke helt er modne for min ide.
  • Min ide var en Community Director rolle, som skulle jobbe på tvers av fagsilone i bedriften, ut mot markedet og knytte deres partnere sterkere til konsernet. Hovedmålet var å åpne kommunikasjonen til bedriften både internt og eksternt. I mitt hode bør denne stillingen sitte  i toppledelsen. Dette for å forankre åpenhetskulturen og skape engasjerende innhold og kommunikasjon.
  • 3 av bedriftene sende meg videre til markedsavdelingene som igjen ville leie meg inn som konsulent. Den siste bedriften ønsket at jeg skulle etablere en konkret selskap i regionen. Noe mange andre bedriftsledere også har nevnt.
  • Den siste bedriften var den Oslo-baserte bedriften som flere ønsket jeg skulle etablere i Stavanger. Vi startet en kort dialog, hvor jeg ble orientert om at dette var noe de vurderte og som kunne være aktuelt. Dessverre har jeg ikke hørt noe mer fra dem.

Bare for å være helt tydelig, det er mitt ansvar og mine valg som har gjort at disse prosjektene ikke har lykkes mer.

Denne delen av prosjektet var i mitt hode, det mest spennende med hele prosjektet. Hadde jeg valgt å starte for meg selv, hadde jeg brukt betydelig mer tid og resurser på å følge disse opp.

Før jeg ble fritatt for møteplikten hos min nåværende arbeidsgiver, måtte tiden prioriteres. Jeg valgte å forfølge de jobbmulighetene som var mest konkrete og som også er drømmejobber. Det er aldri for sent å snu, men tiden begynner å renne fra oss når det gjelder disse 6 bedriftene. Vi nærmer oss jo mållinjen.

Om dette var bortkastet tid?

Absolutt ikke. Det har gitt utrolig mye tilbake å utforske disse mulighetene. Det har vært flatterende å bli forespurt om jeg ønsket å bli ekstern rådgiver og jeg anser det som en ære at bedriftsledere tipser meg om hvilke utfordringer de har og hvilke typer nye bedrifter de ønsker i regionen.

I slutten av måneden, skal jeg til Oslo for å delta på en sosial tilstelning. Der er det flere som kan tilby mange av de tjenestene bedriftene i regionen ønsker.

Her skal det skapes vinn-vinn-vinn situasjoner.

Kontakter og muligheter skal videreformidles til mennesker jeg vet vil gjøre en god jobb for flere av disse bedriftene. Alle vinner på det.

En digresjon: Min TV-opptrenden på Sosial Direkte TV ble utsatt til denne uken. Håper vi ses på direkte.tv i morgen kl 21.00

Nå, tilbake til det jeg liker minst, ventingen.

En kommentar om “Dag 42 – En leder søker jobb: Ikke alt som lykkes!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s