Dag 33 – En leder søker jobb: Åpenhet er krevende

egobilde

Endelig har jeg fått satt meg med tastaturet igjen. Det har vært stille på bloggen de 12 siste dagene og dere lurer kanskje på hva som skjer?

Svaret er enkelt, åpenhet er krevende. Krevende fordi prosessen er så introvert.

Det er ingen enkel måte å beskrive det på. Det mentale bildet jeg sitter med, er følelsene en idrettsutøver har, når det forventes at han skal ta en ny rekord. Mange heier og roper, noe han er veldig takknemlig for. Det han ønsker seg mest av alt, er noen som kan fortelle han hva han må gjøre for å ta rekorden.

Min åpenhet rundt denne prosessen er langt fra en idrettsprestasjon, men jeg tror følelsene er litt like. Man har ingen rundt seg med erfaring som man kan rådgi seg med. Man er alene i situasjonen og må gå veien alene.

De siste 12 dagene har jeg kjent litt på denne situasjonsbestemte ensomheten. Jeg klager ikke. Både idrettsutøveren og jeg, ønsker å være i slike situasjoner. Vi setter oss selv i dem og vi liker krevende oppgaver.

De siste 33 dagene har jeg lært utrolig mye om meg selv. Hva jeg vil, hvilke verdier jeg har, hvilke verdier jeg ønsker at min fremtidige arbeidsgiver bør ha, hva jeg ønsker jobbe med, etc. Det er en indre prosess jeg kan anbefaler alle å gå igjennom, åpent eller lukket.

Dette høres nok veldig tåpelig ut, men jeg er faktisk blitt litt lei av å bare snakke om denne personlige reisen. Den er altoppslukende og man lengter etter situasjoner som ikke omhandler enn selv.

Før møter, på konferanser og i butikken, dukker det stadig opp folk som lurer på hvordan det går. De syns det er tøft gjort og har mange spørsmål. Misforstå meg rett. Jeg setter utrolig stor pris på alle spørsmålene og støtten. Jeg syns det er veldig stas og forteller så godt jeg kan om alt som skjer. Fortsett med det!

Det er bare det at jeg begynner å bli litt lei av å leve i min egen boble. Jeg elsker å lære vekk, utvikle folk, skape felles resultater og snakke om fag. Jeg savner rett og slett å snakke om ”oss” og ikke om ”meg”. Jeg tror jeg hadde blitt en elendig kjendis.

Men hvor står prosjektet etter 33 dager?

Totalt har jeg fått 57 jobbhenvendelser. Det interessante er at utenom én stilling, er ingen av de andre utlyst. Årsaken til at dette, kan vi bare spekulere i. Men det viser at åpenhet gir flere muligheter, selv om det er krevende.

I tillegg har jeg kontaktet 6 bedrifter, oppsigelsestiden fullføres og familien skal ha sitt. Som dere forstår, så tar dette mye tid. Heldigvis har det blitt ordnet slikt at jeg får mye mer frie tøyler og vil jobbe hjemmefra de neste 2 månedene.

I denne prosessen, har jeg blitt spurt utrolig mange ganger om jeg skal starte min egen bedrift. Det har jeg gjort før og svaret er nei. Dette er ikke rett tidspunkt. En av mine hovedmotivasjoner er å skape resultater igjennom andre, gjerne i en større organisasjon. Jeg ønsker at min jobb skal handle om bedriften og medarbeiderne, ikke om egen vinning.

For 33 dager siden hadde jeg som mål å møte alle som tok kontakt. Det klarte jeg ikke. Mye på grunn av tidspresset. Jeg har måtte prioritere.

Så hva er status?

 • 32 selskaper har fått nei på telefon eller mail.
 • 12 selskaper har fått nei etter møte.
 • 8 selskaper tok kontakt. Jeg sa at jeg kunne ta et møte med dem, men har ikke hørt fra dem siden. De er nå ute av dansen.

Hovedårsaken til at jeg har sagt nei til disse, er pga at vi ikke delte nok av de verdiene jeg satt opp i innlegget: Drømmejobben

 1. Hvor man får utvikle mennesker. (Internt og/eller eksternt)
 2. Hvor man får skape resultater sammen, og gjennom andre.
 3. Hvor det er, eller ønsker å være, åpenhet.
 4. Hvor det er fokus på innovasjon, (egen)utvikling og kunnskap.
 5. Hvor de ønsker en “utenriksminister” for selskapet.
 6. Hvor man for lov å være generasjon “Y”
 7. Hvor arbeid er en handling og ikke ett sted.
 8. Hvor det er, eller ønsker å være, struktur og prosess.
 9. Hvor man får sette positive spor. (Beklager tyveriet HP!)
 10. Hvor man er opptatt av å lage butikk.
 11. En bedrift som tar sosiale medier på alvor!

Punkt 5: Hvor de ønsker en “utenriksminister” for selskapet.  -har også blitt justert. Det handler nå like mye om å få lov å være innenriksminister.

Prosjektet med å kontakte 6 bedrifter for å presentere noen nye tanker og ideer, har ikke hatt den effekten som jeg ønsket. De er veldig positive, men de fleste er nok ikke modne for det enda. Flere ønsker å leie meg inn som rådgiver. Dette er ikke snakk om småselskaper, så fristelsen for å starte eget selskap har derfor vært stor.

Min største frustrasjon er det selskapet som virkelig hadde trengt en salgsleder. Vi snakker om en diamant av et selskap med et enormt potensiale, som er blitt usynlig i markedet. Jeg har fått over 40 tips om at dette selskapet skulle jeg snudd. Til og med konkurrentene sier det. Frustrasjonen ligger i at de ikke svarer tilbake på noen av mine henvendelser. De er nå ute av dansen.

Så konklusjonen etter 33 dager er at det har vært mange oppturer og noen nedturer.

Så hva skjer videre?

I løpet av neste uke skal de resterende 5 bedriftene bli til 2. Dette er drømmejobber. Det kribler i hele kroppen og jeg har store utfordringer med å ikke tenke på dette hele tiden. Det skal skrives noen søknader, det skal holdes nye møter også skal fingrer krysses.

En annen absolutt hyggelig sak, er at på onsdag 5.06.13 kl 21, er jeg invitert som gjest på Sosial Direkte TV. Der skal vi snakke om sosialt salg. Hva det innebærer, hva det betyr og noe om mulighetsbilde som ligger der. Anbefales!

8 kommentarer om “Dag 33 – En leder søker jobb: Åpenhet er krevende

  • Takk for kommentar. Jeg har ikke lest disse verdiene tidligere men hyggelig at du deler de samme. Tror ikke disse verdiene er unike men det var spesielt at du har de samme.

   Hvordan kom du frem til dine verdier?

 1. Kom frem til denne bloggen via via via…:) Du skriver som jeg skulle sagt det selv og du skriver godt. Har selv sagt opp jobben min og har noen drømmer og visjoner som jeg jobber med, og jeg har startet for meg selv. Jeg jobber med begeistring og varig endring av verdier. Dersom du synes det kan være av interesse er hjemmesiden/bloggen min http://www.begeistringsbedrifter.no
  Mvh
  Else-Marie Sandvoll

  • Så hyggelig Else-Marie og tusen takk for fine ord.

   Tok en titt på bloggen din. Den inspirerer og vi trenger flere som jobber med begeistring og engasjement i arbeidshverdagen. Stå på!

   Alain

 2. Skjønner at du opplever dette som tidvis introvert. Det gjør ikke noe. Du går gjennom noen dypt menneskelige prosesser og refleksjoner, som uansett er interessant å følge fra utsiden og som har overføringsverdi til helt andre settinger i livet.

  Dessuten, om du er lei din egen boble – så forteller det bare at du har mye oppbygget energi som din fremtidige arbeidsgiver kan glede seg til? Go, go, Alain!

  • Takk Øyvind. Setter pris på tilbakemeldingen. Er bare ikke så vant til å være så «navlebeskuende». Så lenge det gir leserne noe, så klarer jeg godt leve med det :) Jeg har lært enormt mye av denne prosessen og håper andre har fått noe igjen for tiden det tar å lese.

   • Å være «navlebeskuende» av og til kan være en nyttig erfaring og reise inn i sitt indre – det betyr ikke at du skal være forelsket i deg selv. Jeg jobber mye med å få mennesker til å være glad og akseptere seg selv – det er heller ikke det samme som å være forelsket i seg selv. Men altfor mange «snakker seg ned» – og det aller meste sitter i hodet. En venn av meg sa: Alt sitter i hodet og når hodet sitter på deg – har du alt du trenger.
    Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s