Dag 21 – En leder søker jobb: Når jeg blir stor skal jeg…

Tankekart

I dag er det 21 dager siden dette prosjektet startet. Følelsen de siste 3 ukene kan beskrives best som spenning og press. Tankene og fokus er på høygir og jeg tror min kone kan bekrefte at jeg har vært mentalt fraværende og introvert den siste tiden. Det var derfor en befrielse å få noen gode maidager med sol, is og grilling. Å se barna leke med vannkanoner, gi dem for mye is og se at det blir plommer i hagen i år også, har en terapeutisk effekt.

Å leve under press, er noe ledere må leve med, som Anita Krohn Traaseth skriver. Det er noe ledere må tåle. Selv oppleves press ikke som en belastning. Tvert i mot, jeg liker press. Da presterer jeg best.

Det som er nødvendig, når man lever med mye press og stress, er små avkoblinger. Det har jeg fått de siste dagene og det føles godt. Så takk mai, du skjønne milde!

Nå som det er gått 21 dager, er det på tide å se på delmålene i prosjektet.

  • 5 av 6 utvalgte bedrifter, er jeg i dialog med.
  • 7 samtaler med rekrutteringsbyråer.
  • 4 jobbtilbud.
  • 5 ekstra bedrifter som ønsker dialog og utforske mulighetene.

I løpet av de 21 første dagene, 11 arbeidsdager, syns jeg prosjektet er godt i gang. Hadde jeg vært stasjonært i Oslo, hadde dette prosjektet vært over. Gjennom sosiale medier, er jeg blitt tilbudt 2 veldig interessante stillinger i Oslo. Dessverre er jeg og min familie veldig glad i Stavanger. Reising ja, flytting nei.

En annen oppdagelse er at det er flere muligheter i hovedstaden enn i Stavanger. At hovedstaden er mer moden når det gjelder digitale medier, salg og kommunikasjon, er ingen overraskelse. Man trenger bare delta i sosiale media for å se dette. Trenger Stavanger-regionen digital salgskompetansen? Absolutt, er min påstand. Flere og flere bedriftsledere som etterspør den. De bare vet ikke hvor de skal hente kompetansen eller hvor i organsiasjonen den skal plasseres.

Et spørsmål jeg har fått ofte de siste 21 dagene er: Hva vil du jobbe med? Salg, markedsføring, digitale medier eller ledelse?

Dette er ett utfordrende spørsmål. Min bakgrunn og kompetanse er ikke helt A4, men i disse rolige maidagene har jeg fått anledning til å tenke over akkurat dette.

Alt er salg! – er ett gjentagende ekko i hode mitt.

At alt er salg, er en påstand vi selgere hører ofte. Ja, alt er salg. -Men det er noe som mangler.

Under 17. mai-festen i skolegården, kom litt av svaret fra en god venn, -en direktør i et større internasjonalt selskap. Han inviterte meg til ett glass kvelden derpå. Mens ungen så på MGP, sa han: «Alain, du må jobbe innen kommunikasjon!» Hvorfor? -spurte jeg. «Fordi det er kommunikasjon du er best på og du har en unik kompetanse!»

Jeg var ikke direkte enig med påstanden. Salg, ledelse og digitale medier, JA! Men jeg har aldri sett for meg at kommunikasjon er mitt felt. Det er bare verktøyet mitt.

Jeg spurte han om å utdype påstanden sin? Han sa: «Du har en unik evne til alltid å sette deg i kundestolen og stille de rette spørsmålene. Din måte å kommunisere på, har stor verdi for kunde og for mange selskaper.»

Flattert over komplimentene, satt jeg meg ned med min Moleskine notatbok, som jeg elsker, og laget et tankekart, herunder presentert i en kort infografikk som ble laget på infogr.am

ordsky

Målet var å finne fellestrekk med mine verdier og ønsker. Jeg ville teste tesen til min kammerat.

Svaret ble kommunikasjon, akkurat som han sa. Kanskje en årsak til at han er direktør.

Dette betyr ikke at jeg hopper rett over i kommunikasjonsbransjen. Jeg ser fortsatt på kommunikasjon som et verktøy og har stor respekt for dem som driver med dette faget.

Mitt spørsmål ble da, er det behov for en som meg innen kommunikasjon?

Det var faktisk Creuna-sjef Gaute Engbakk som kom med svaret i Kampanje i dag. Der sier han: «Reklamebransjen sover i timen!» og  «Det er behov for en ny type byråer som kombinerer kommunikasjon, teknologi og forretningsforståelse.»

Min påstand er at det ikke bare er reklamebransjen. Jeg mener at det gjelder alle næringer. I disse digitale medier tider, finnes det mange muligheter for fremtidige bedrifter i krysningspunktet av flere fagfelt. Jeg tror at det er på tide å bygge ned fagsiloene og finne effektive metoder for samhandling og dialog. Vi må ikke bare bygge ned interne siloer, men også bunker-siloen som omringer selve bedriften. I tillegg må vi sette mer fokus på mestringsfølelse og utvikling av den enkelte ansatte og snakke MED kunde. Hvorfor MED, kan du lese i  Hans-Petters anbefalte blogginnlegg.

I morges måtte jeg ta meg selv litt i nakken og si: «Alain, nå må du ikke miste fokus på salg og den kunnskap du har opparbeidet!»

Da kom ekkoet tilbake: «Alain! ALT er salg, ALT er salg, ALT er salg!»

Så, hva er min konklusjon?

Kommunikasjon er mitt hovedverktøy, men ALT er salg. Det er ingen motsigelser her. Jeg har bare fått satt ord på hva som ligger i verktøykassen.

4 kommentarer om “Dag 21 – En leder søker jobb: Når jeg blir stor skal jeg…

  1. Det er interessant å følge med eksperimentet ditt!

    Har du vurdert å starte et selskap fremfor å bli ansatt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s