Dag 6: -En leder søker jobb: Jeg hadde en plan!

keep-calm-i-have-a-new-planDet har vært 6 spesielle dager etter at jeg startet dette lille prosjektet.

Om dette er smart eller ikke, er jeg fortsatt usikker på. Usikkerhet lever jeg godt med.

Det som er sikkert, er at dette har nådd langt. Overaskende langt.

På fredag ble jeg stoppet i butikken av en dame (+50) som spurte: «Hei. Er ikke du han som har sagt opp og leter drømmejobben?.»  «Jo, det stemmer det» svarte jeg usikker med frykt for hva hun skulle si videre. «Det du gjør, er noe av det modigste jeg har sett. Lykke til, også vil jeg følge med deg på veien videre.» sa hun.

Jeg ble helt målløs og slått ut. Hva er alt dette, tenkte jeg. Hvis du leser dette, TAKK. Jeg glemte å si det til deg, beklager.

Dette var ikke en typisk sosial media dame, for å si det mildt. Det som er veldig positivt, er å se hvor langt dette når. Jeg vet at mange av beslutningstagerne, som kan gi meg drømmejobben, ikke er de mest ivrige i sosiale media. Hvis dette prosjektet skal lykkes, må man nå bredt. Bare hvis man når utenfor sin egne sosiale grenser, kan man fange deres oppmerksomhet.

Jeg hadde en plan!

Den 1. mai hadde jeg en klar plan på hva jeg skulle foreta meg de neste månedene. Jeg hadde satt opp hvilke bedrifter som skulle kontaktes. Hvilke innfallsvinkel jeg skulle bruke og hva som var mål med hvert steg. Hadde jeg valgt en lukket prosess, hadde jeg fulgt denne planen til punkt og prikke.

Åpenheten har endret alt dette. Siden onsdag ha det kommet så mange tips, at planen må konstant utvides og revurderes. Dette er absolutt en positiv side med åpenhet. Man får informasjon om muligheter man aldri hadde fått i lukkede prosesser.

Et spørsmål jeg stilte meg selv, før prosjektet startet, var: ”Vil åpenhet gi andre muligheter enn en lukket prosess?”

Etter 6 dager er svaret ett tydelig ja!

Mitt neste spørsmål: Vil åpenhet ekskludere muligheter som finnes i en lukket prosess? Svaret på dette spørsmålet har jeg ikke enda.

Så hva er den utvidete planen?

 1. Kontakte 3 utvalgte hodejegere, med nettverk innen «mitt» segment.
 2. Kontakte 5 bedrifter for å selge meg selv inn.
 3. Kontakte en Oslo bedrift får å se på mulighetene for å åpne ett oljehovedstadskontor.
 4. Utføre markedsanalyser og se på mulighetsbilde rundt det å starte egen bedrift.
 5. Møte alle rekrutteringsselskap som kontakter meg.

Personlig finner jeg punkt 2 og 3 som mest interessant. Dette er bedrifter som kanskje ikke ser at de har behov for den kompetansen jeg tilbyr. Det kan godt hende at de allerede har kompetansen, men velger å ikke ta den i bruk.

Spenningen ligger i at man ikke vet hva hvordan dette blir mottatt. Vil de sette pris på at noen banker på døren og sier: «Hei! Jeg tror at vi to kan skape en vinn-vinn situasjon hvis vi samarbeider?» Kjenner jeg bedriftsledere rett, setter de nok stor pris på modigheten. Om de kjøper ideen, er et annet spørsmål.

Litt mer om punkt 2:

Personlig tror jeg at vi er i ett brytningspunkt når det gjelder kommunikasjon, markedsføring, ledelse og salg. Da mener jeg ikke at vi skal kaste vekk alt det etablerte. Tvert i mot, mye må beholdes. Men jeg er overbevist om at man må foreta noen essensielle justeringer, for å bedre resultater og skape fremtidsdyktige bedrifter i disse digitale tider.

Så hva skal tilbys disse 5 bedriftene?

 • To av bedriftene skal tilbys en salgsdirektør som skal ta tilbake «K»en i IKT, samtidig som man bygger en sterkere salgskultur og økter resultatene.
 • En bedrift skal tilbys en salgsdirektør som øker salgskompetansen til hele organisasjonen, som er spredd over hele Norden.
 • En bedrift skal tilbys en direktør for digitale medier, med formål å ta løfte bedriften til Nordens sterkeste digitale varemerke. Dette samtidig som man øker salgsresultatene hos alle deres kunder.
 • En bedrift skal tilbys en direktør for digitale medier, med formål å bedre intern kommunikasjonen og produktiviteten for hele selskapet, samt økt omdømme nasjonalt og internasjonalt.

At det står direktør på alle disse tilbudene, er ikke tilfeldig. Tro det eller ei, dette har ikke noe med at jeg absolutt ønsker meg en direktør tittel. Det har med å gjøre at jeg er overbevist om at digitale medier må forankres i toppledelsen. Det er her alt må starte. Om det er meg eller noen andre, betyr mindre.

Dette betyr ikke at dette er det eneste jeg ser etter. Det er bare noen muligheter jeg må utforske nærmere.

Om dette er hårete mål? Absolutt.

Om det vil lykkes? Det får vi se.

I morgen skal de første telefonene tas.

Det kribler i magen.

8 kommentarer om “Dag 6: -En leder søker jobb: Jeg hadde en plan!

 1. Morsomt å høre at det er flere av oss! Trodde jeg var den eneste som våget å gjøre noe sånt. Jeg har nemlig sagt opp jobben som Markeds- og komms.direktør i IBM Norge og kaster meg ut i det ukjente for å utforske nye muligheter. Spennende! Skremmende! og deilig utfordrende! Liker måten du bruker sosiale medier til å markedsføre deg.

 2. Som vanlig spennende og interessant å lese oppdateringene dine. Det er nesten som en TV-serie :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s