Dag 1 – En leder søker jobb: Ut i det ukjente.

Alain Fassotte

Dere som har fulgt denne bloggen en stund, vet at jeg er opptatt av åpenhet og transparens. Min påstand er at en bedrift må fremstå åpen og nesten naken ut mot markedet hvis den skal lykkes i disse digitale tider.

Hvis jeg ønsker at bedrifter skal åpne seg, så må jeg også gjøre det, fullt ut.

Jeg prøver alltid å være genuin og ærlig. Men jeg skriver aldri om konkrete situasjoner i mitt arbeid eller privatliv. Jeg har resultat- og personalansvar i en mellomstor bedrift. Faren for å omtale ansatte eller bedriften, stanser alle bloggposter som eventuelt kan peke på noe i en negativ retning.

I dag har jeg kommet til ett nytt veivalg. Skal jeg følge det jeg tror på, fullt ut, eller skal jeg la det skje i det stille, utenom offentligheten? Jeg har valgt åpenhet! Ikke bare åpenhet, jeg skal skrive om hvor veien går, mens jeg går den.

Jeg har sagt opp min stilling som salg- og markedssjef i TV Vest.

Det finnes mange ledere som har skrevet om hvordan de fikk drømmejobben sin, etter at de har fått den. All ære til dem. Slike historier er viktige for mange ambisiøse mennesker som ønsker seg en lederstilling.

Jeg har valgt en åpen søkerprosess, det representerer mye av det jeg tror på. Jeg vil skrive om hvordan prosessen utfolder seg. Hvilke dører sosiale medier åpner og om åpenhet gir andre resultater enn lukkede prosesser. (Jeg kommer selvfølgelig ikke navngi bedrifter som ikke selv ønsker det.)

Skremmende?

Absolutt. Jeg har ingen anelse om hva konsekvensene blir. Om dette blir godt mottatt og åpner mange muligheter, eller om det vil ødelegge alt jeg har bygget?

At noen har sagt opp jobben sin, er jo ikke akkurat noe stor nyhet. Det som er skremmende for meg i denne situasjonen, er at jeg har valgt å slutte før jeg har ny arbeidsgiver. Jeg syns dette var den ærligste måten å gjøre det på.

Å gå direkte fra min nåværende arbeidsgiver til en annen, oppleves som å slå opp med kjæresten mens man allerede har startet ett nytt forhold.

En ting er sikkert. Hvis dette ødelegger, ødelegger det bare for meg selv. Det er noe jeg kan leve med.

Dette kan være det smarteste eller det dummeste jeg noen gang har gjort. Jeg har ingen anelse over konsekvensene. Magefølelsen min, troen på åpenhet og effekten av sosiale medier, gjør at dette er noe jeg bare MÅ gjøre.

Det finnes ingen dramatikk i oppsigelsen. Det er bare en konsekvens av de ønskene jeg har i livet. Jeg ønsker rett og slett andre utfordringer, i ett annet miljø. Bloggen, sosiale medier, nye nettverk, ny kunnskap og nye erfaringer, har personlig endret mye de siste 12 månedene.

Jeg har ett genuint ønske å se på hva alt dette kan føre til.

Dette kan nok virke litt planløst. Det kan jeg bekrefte at det ikke er. Dette er noe som er blitt vurdert i lenger tid. Planen er klar og dette er første steg.

 1. Jeg skal bruke bloggen til å skrive om prosessen frem mot drømmejobben.
 2. Jeg skal skrive om hvilke punkter som er viktige i drømmejobben.
 3. Jeg har pekt ut flere bedrifter som skal kontaktes.
 4. Jeg har informert flere av mine betrodde om mine ønsker.
 5. Jeg utforsker mulighetene med å starte noe eget eller sammen med andre.
 6. Jeg holder dørene åpne for muligheter jeg ikka har sett eller tenkt over.
 7. Jeg skal holde flere foredrag og kurs for å sikre inntekt.

Så, hva er status?

1. Jeg må finne meg en ny arbeidsgiver – meg selv eller andre.

2. Den 1. august 2013 har jeg ingen ordinær inntekt lenger. (Håper banken ikke leser dette.)

Alt i åpenhetens navn.

30 kommentarer om “Dag 1 – En leder søker jobb: Ut i det ukjente.

 1. Spennende konsept Alain. Jeg har tro på at det er veldig smart – men det passer ikke for alle. Blir spennende å følge med på reisen

 2. Skal følge med på bloggen om hva du legger i drømmejobben:) kanskje jeg har noe spennende. Men full åpenhet? Dristig av deg:) kommer du til å legge ut lønnsforventninger å sånn også da?

  • Takk for kommentar Wiggo.

   Som du sikert forstår, så er det selvfølgelig ting man ikke kan skrive om. Enkelte ting om bedrifter, om enkeltpersoner, medarbeidere etc. Det er stor forskjell på det å være åpen og det å være avslørende. Det er en fin fin balansegang.

   Når det gjelder lønn, så er det ikke veldig interessant for noen parter. Det er det siste jeg kommer til diskuterer med potensielle nye arbeidsgivere.

   Kjekt at du følger Wiggo!

 3. Gleder meg til å følge deg på denne ferden! Synd jeg er snart ferdig med bacheloroppgaven, dette kunne vært spennende å skrive om..:-)
  Lykke til!

 4. Hei Alain, de som får deg med på laget får en fremtidsrettet, visjonær og modig leder. Det er mange bedrifter her i regionen som har behov for din kompetanse. Mulighetene er mange og når du skal gjøre ditt valg sørg for at bedriften sin visjon og verdier stemmer overens med dine egne verdier og drømmer. Dette blir bra, lykke til :)

 5. Spennende Alain! Jeg hoppet også ut i det ukjente i fjor, og har ikke angret på det. Sosiale medier er en arena der alt kan skje! Jeg heier! Heidi:-)

 6. Modigste jeg har sett på lenge. Tror du trygt kan gå ut i fra at de som liker det du gjør, er en type arbeidsgiver du vil kunne trives hos (og motsatt). All mulig lykke til

 7. Spennende, jeg gikk også relativt åpent ut: Twiteret at jeg ønsker nye utfordringringer og la opp ny nettside som presenterer meg. Litt tidlig å vite hva som skjer med meg videre, men det HAR kommet et par åpninger :-) Lykke til!

 8. Gleder meg til å følge prosessen videre. Da gjerne mest med utgangspunkt i hva du legger i drømmejobben og hvilke bedrifter som ut i fra dine kriterier skal kontaktes.

  Så lenge dette er gjennomtenkt (noe det er) og du ikke utgir unødvendig og sensitiv informasjon som ei heller kommer til å gjøre, ser jeg ikke at dette kan ha noen negativ effekt.

  Lykke til, Alain!

  • Takk for kommentar Birger.

   Du har helt rett vedr at slik informasjon ikke skal skrives om her.
   Når det kommer til drømmejobben, så er det neste steg om en dag eller to.

   Takk for lykke ønsker :)

 9. For en fantastisk ide, jeg er helt målløs, samtidig kjenner jeg en gryende misunnelse for at «hvorfor fant jeg ikke på dette selv»..;-) Jeg kjenner ikke deg Alain, men åpenheten din og det genuine ønsket om å være ærlig, tror jeg er de største fordelene dine, uansett faglig kompetanse. Jeg fikk en umiddelbar følelese av å kunne stole på deg, som kollega, som sjef, som leverandør og kanskje også som venn…
  Jeg ønsker deg lykke til og vil gjerne følge deg, kanskje man kan få noen tips og ideer som gjør at man kan tørre å ta spranget selv…;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s