inspirasjon, Ledelse, råd, Salg, salgstips, salgstrening, selger

Hjelp! D-dagene er her!

d-dager

Godt nytt år til dere alle. Håper at denne bloggen vil gi dere noen nye innfallsvinkler, inspirasjon eller gode påminnelser også i 2013.

Men…

Godt nytt år klinger ikke alltid like godt for oss selgere.

Hvorfor?
Fordi vi starter med helt blanke ark. Vi åpner Excel-rapportene våres som var fulle av flotte positive tall når vi forlot det før jul. Alt arbeidet vi har brukt de 365 foregående dagene til, er nå visket ut. Til og med glemt. Nå står vi der og ser på tallet NULL mens målet er i mangemillioner klassen.

Jeg tror at folk i andre yrker, som ikke har resultatansvar, ville fått lettere panikk av første arbeidsdag etter nyttår. Jeg har selv sett skrekkslagne selgere, med bleke ansikter som åpner sine PCer første arbeidsdag i januar.

Jeg må ærlig si at jeg ikke liker januar. Januar representerer en usikkerhet og en uro som jeg ikke trives godt med. Men det er i denne utrivelige og urolige tilværelsene jeg legger byggesteinene for resten av året.

Etter en del år i dette yrket, har jeg lært meg å leve med januar-steinen i magen. Jeg har til og med overbevist meg selv at dette er en gylden mulighet. Ja, du har hørt det før og jeg skal fortelle deg hvorfor og hvordan du kan bruke disse mulighetene. Det er en liten hake med dette, du må handle raskt.

Mulighetene ligger i at det skjer noe magisk ved nyttårskifte. Bedrifter er som mennesker som drømmer, mens de speider etter mulighetene som nyåret kan gi dem. I deres mulighetesøken ligger dine fremtidige resultater.

Ikke bare ser de fremover, de kan se budsjettkronene i Excel-arkene sine og de skal brukes til handel. De andre kvartalene handler som regel om å spare på de få kronene som blir igjen.

Så hva er mine tips disse D-dagene, som jeg liker å kalle januar?

Du skal sette deg med telefonen og booke møter. Mange møter. Så mange du orker.

–          Kundene er ofte mer åpne for møter i januar. Kalenderen er ofte mer åpne samt at de ser etter nye muligheter.

Spør kunden om hva de ser for seg av muligheter i 2013.

–          Hvorfor? Fordi dette handler om kundens muligheter og mål. Ikke dine produkter.

I møte, skap et mentalt bilde hos kunden på hvordan 2013 kan bli for dem, med dine produkter og tjenester.

–          Klarer du å lage et mentalt bilde hos kunde, så er mye gjort. Da tar kunden med seg bilde videre i kjøpsprosessen og du vil skape en situasjon hvor salget kan skje.

Be om nytt møte hvor du har som intensjon å presentere et tilbud.

–          Er kunden interessert, så ønsker de å handle raskt. Ikke det? Hvis du finner en ny bil du vil kjøpe, når ønsker du å få en pris og en spesifikasjons-oversikt?

Spør om salget i møte når du presenterer tilbudet!

–          Du har det travelt med alle møtene du har booket, derfor skal du ikke trenge mase på mail og telefon etterpå. Spør om salget, det setter kunden pris på.

Hvis du tenker, joda, dette er jo en selvfølge, så har du rett. Men hvorfor er det så mange som glemmer disse elementære tingene i januar?

Med denne lette metoden, sparer du enormt mye tid. Hvorfor? Fordi du ikke bruker de 3 første ukene av januar til å finne ut hvordan du skal klare årets nye budsjetter.

Og en ting til. Alt det andre som du har lyst å gjøre i januar. Bare dropp det. Du skal ha ett fokus, og det er å få en fin start på året. Den gode starten skaper du fra 1. januar og ikke 1. februar.

Å, det er herlig med D-dager!

2 tanker om “Hjelp! D-dagene er her!”

  1. En klok mann sa en gang at «In the middle of difficulty lies opportunity» Det må da være ordene å ta med seg inn i et nytt år! :-) Joda… det var Albert Einstein. Lykke til med 2013 Alain.. Det blir et strålende år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s