inspirasjon, kultur, Ledelse, råd, Salg, selger, selgere

Hard work beats talent when talent doesn’t work hard!

Under årets næringslivskonferanse Pulpit 2012 i regi av SR-Bank og Næringslivsforeningen i Stavanger, fikk vi høre et fantastisk foredrag av Stephane Garelli om den økonomiske verdenssituasjonen.

Det var interessant nok, men han var også innom et annet tema. Når de spurte unge folk i Kina om hva de skal gjøre i livet, var svaret: «Work hard and get rich».

Når man spurte unge folk i Vest-Europa om det samme, var svaret «Get rich!». Hos mange ungdom hadde til og med «Get rich!» blitt borte. De skulle jo arve alt fra foreldrene.

Noen dager senere, leste jeg om ligningen mellom det å jobbe hard målt opp i mot det å ha et talent. Dette er spesielt målbart innen idrett og konklusjonen var «Hard work beats talent when talent doesn’t work hard!»

Det å ha et stort talent, er sjelden vare. Dessverre og heldigvis, så er ikke talent alt. Et talent som ikke har viljen til å dyrke talentet og jobbe hardt, vil bli slått av en med mindre talent, som jobber hardt.

Vi på Vestlandet har en tradisjon for å jobbe hardt. Muligens er dette årsaken til at vi lykkes så godt i arbeidslivet her på «Gullkysten». Årsaken til denne Vestlandske-arbeidskulturen kommer nok fra at vi har, som Aslak Sira Myhre sier, «levd av våre naturresurser og det vi har skapt med våre to hender.»

Hva har alt dette med arbeidskultur og salg å gjøre?

Vi møter talenter som oppnår utrolige resultater, men som visner hen og blir middelmådige. Kanskje fordi de havner i komfortsonen. «Hvorfor gjøre mer, når jeg har det bra nok med å gjøre mindre?»

Når det er sagt, så er det svært positivt for alle oss andre, med mindre talent. Det er positivt fordi de fleste av oss er ikke supertalenter. Det eneste vi kan stole på, er å jobbe hardt og målrettet for å oppnå gode resultater. Det er positivt på grunn av at  det er enn selv styrer om vi lykkes eller ikke.

De aller fleste, hvis ikke alle, jeg har møtt som lykkes i salg, er ikke supertalenter. Det de har, som de som mislykkes ikke har, er evnen til å jobbe hardt over lenger tid.

Kanskje i dagens samfunn, hvor vi ikke jobbe hardt for å leve, må omdefinere evnen «å jobbe hardt.»

Hva er ditt talent? Jo jeg har et talent for å jobbe hardt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s