Salg, selger

Hvilke selgertype er du? – del 1

For en stund tilbake, ble jeg spurt i et kundemøte, om hvilken selgertype de burde satse på. Som skrevet tidligere i bloggen, kunne jeg gi dem hvilke personlighetstrekk jeg ser etter, men hvilke type kunne jeg ikke svare på?

Jeg svarte ærlig at jeg var usikker på om jeg kunne gi dem et godt nok svar. Jeg sa også at jeg skulle komme tilbake til dem hvis jeg fant et godt svar og det har jeg nå gjort.

Det første som måtte gjøres, var å definere hvilke selgertyper som finnes. Jeg har funnet at selgere kan kategoriseres generelt inn i 5 typer.

Men før analysen kommer, ønsker jeg finne ut hvilke type selger DU er av disse herunder

1. Relasjonsselgeren

Relasjonsselgeren fokuserer på å etablere og vedlikeholde sterke personlige og profesjonelle bånd med kundene sine. De er svært generøse med sin tid og strekker seg langt for å tilfredsstille kundenes behov og ønsker. Relasjonsselgeren jobber hard for å fjerne all misnøye mellom bedrift og kunde. Relasjonsselgeren er et JA menneske i kundens sine øyne.

2. Serviceselgeren

Serviceselgeren er fra kundens stå sted, svært pålitelig og detaljorientert. Denne typen selger følger kunden tett opp under hele kundeforløpet og konsentrerer seg mest om oppsalg/mersalg samt sørger for at alt blir gjort i henhold til avtalen. Har kunden en utfordring, fikser serviceselgeren det.

3. Arbeidsjernet

Arbeidsjernet er på jobb før alle andre og etter alle andre. Dette er typen som gjennomfører langt flere telefonsamtaler og kundemøter enn alle andre selgertyper. For denne typen selger finnes en regel. Bare jeg tilbyr mitt produkt til nok potensielle kunder, så får jeg de salgene jeg må ha.

4. Cowboy-selgeren

Dette er den høyst selvsikre selgeren som gjør alt på sin måte eller ikke i det hele tatt. Denne typen er absolutt ingen lagspiller og lager reglene mens han går.

5. Utfordreren

Utfordreren bruker sin dype kunnskap om kundens marked for å påvirke kunden og styre salgssamtalen. De er ikke redde for å fremme sitt syn, selv om det kan bety, at de også sier at kunden tar feil. De er faglig sterke og er ikke redd for å fremme nye ideer, kunnskap og konsepter til kunden.

Avstemmingen er helt anonym

1 tanke om “Hvilke selgertype er du? – del 1”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s